Ambassade van België in Israël
Home Ambassade en consulaten Ambassade in Tel Aviv Welkomstwoord vanwege de Heer Olivier Belle, ambassadeur van België in Israël

Welkomstwoord vanwege de Heer Olivier Belle, ambassadeur van België in Israël

Olivier Belle

Beste landgenoten en Israëlische vrienden,

Het lot heeft vaak aangename verrassingen voor ons in petto en nu heeft het mijn familie en mezelf naar Israël gebracht. We zijn bijzonder verheugd om dit land te mogen ontdekken dat steeds een belangrijke plaats heeft gehad in de geschiedenis van de mensheid.

Het is een voorrecht om België te mogen vertegenwoordigen in al haar facetten. Ik kijk er naar om een modern beeld van onze democratische waarden uit te dragen. Om de geest van openheid van haar burgers over te brengen. Om de energie van haar economie te verspreiden. Om het avant-gardisme van haar ondernemingen te delen en ten slotte ook haar artistieke, intellectuele en wetenschappelijke creativiteit in de verf te zetten.

Het is een uitdaging om te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van harmonieuze en openhartige bilaterale relaties tussen Israël en België. Het zijn twee landen die gemeenschappelijke waarden delen en zoveel troeven hebben die erom smeken om benut te worden.

Het is een grote verantwoordelijkheid om in een performante en kwalitatieve administratieve dienstverlening te voorzien en een ondersteuning te bieden aan de Belgen die hier wonen of tijdelijk verblijven. Ik ben blij hiervoor te kunnen rekenen op een gemotiveerde en beschikbare ploeg waarvan de inzet en de ervaring de beste garantie op succes bieden.

Waar het lot de mogelijkheden creëert, is het aan ieder van ons om ze te grijpen en te benutten. Met de hulp van gans de ploeg van de Ambassade, zal ik me eraan houden om deze missie gedegen en met veel enthousiasme te vervullen.