Ambassade in Tel Aviv

Alle praktische informatie over onze Ambassade in Tel Aviv.

Welkomstwoord van de ambassadeur

Welkomstwoord vanwege de Heer Bodson Jean-Luc, ambassadeur van België in Israël.
  1. Laatst bijgewerkt op

Beste landgenoten, beste Israëlische vrienden,

Welkom op de website van de Ambassade van België in Tel Aviv.

Het lot heeft vaak aangename verrassingen in petto. Het heeft mijn familie en ik naar Israël gebracht om hier te komen wonen. We zijn erg blij dit land met zo'n bijzondere geschiedenis te kunnen ontdekken en zijn inwoners te leren kennen.

Ik voel me vereerd om België in al zijn facetten te mogen vertegenwoordigen om een ​​modern beeld van zijn democratische waarden te promoten, om de geest van openheid van zijn burgers over te brengen, om de energie van zijn economie te verspreiden, om het avant-gardisme van zijn bedrijven te delen en te resoneren met de kracht van zijn artistieke, intellectuele en wetenschappelijke creativiteit.

Het is met het hart dat ik van plan ben bij te dragen tot de ontwikkeling van harmonieuze, open en oprechte bilaterale betrekkingen tussen Israël en België. Afgezien van de soms bedrieglijke schijn, zijn dit twee landen die veel gemeenschappelijke waarden delen, evenals sterke punten die erom smeken om benut te worden.

Het is een grote verantwoordelijkheid om zowel een efficiënte administratieve dienst, als een constante ondersteuning te bieden aan zowel Belgen die in het land verblijven als aan degenen die er slechts tijdelijk verblijven. Ik ben verheugd om in deze hoedanigheid te kunnen rekenen op een gemotiveerd en beschikbaar team, wiens inzet en ervaring u de beste garantie bieden op succes en kwaliteit.

Als het lot kansen schept, is het aan iedereen om die te grijpen en te benutten. Met de hulp van het voltallige ambassadeteam zal ik mijn best doen om deze missie met mate, motivatie en enthousiasme te volbrengen.