Ambassade van België in Israël

België in Israël

Welkom op onze website

Reizen naar België: 

Actuele informatie over reizen naar België vanuit Israël. Ze zijn aan verandering onderhevig. Raadpleeg de genoemde websites die regelmatig worden bijgewerkt.

Belgische en Europese burgers kunnen het Belgische grondgebied onbeperkt betreden (op basis van hun nationaliteit). Ze blijven echter onderworpen aan gezondheidsmaatregelen, afhankelijk van het land waarvan ze aankomen en hun vaccinatiesituatie. 

Niet-essentiële reizen naar België (ook vanuit Israël) worden sterk afgeraden voor Belgen, Europeanen en inwoners van Israël (afkomstig uit Israël). Ze zijn niettemin mogelijk indien reizigers in het bezit zijn van een geldig vaccinatiebewijs (= Israëlisch of Belgisch attest) (= meer dan 15 dagen na de tweede injectie van een door de Europese Unie erkend vaccin) of een herstelcertificaat.

1. De in Israël afgegeven Covid-vaccinatie/herstelcertificaten worden door België erkend.
 
2. Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus. Je bent volledig gevaccineerd als je laatste prik minstens 2 weken geleden is, en indien het vaccin EMA-gecertificeerd is of Covishield. Sinds 1 september 2021 worden in België onder bepaalde voorwaarden ook vaccinatiecertificaten van buiten de EU aanvaard, in afwachting van een equivalentie-akkoord met de EU. Een certificaat van volledige vaccinatie (1/1 voor Johnson&Johnson, 2/2 voor Moderna, Pfizer en AstraZeneca) is 270 dagen (9 maanden) geldig. Na de herhalingsdosis blijft het vaccinatiebewijs onbeperkt geldig.

Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19. Je had een positieve PCR-test die niet ouder is dan 180 dagen en je isolatie is voorbij.

3. Reizigers die niet in het bezit zijn van een geldig Covid-certificaat moeten een essentieel reiscertificaat behalen om naar België te reizen. Dit certificaat wordt afgegeven door de ambassade na verificatie dat reizen essentieel is.
 

4. Procedure om naar België te gaan : 

 • Binnen 72 uur / 24 uur voor vertrek naar België: PCR-test of antigeentest voor reizigers uit Israël ouder dan 12 jaar die niet gevaccineerd zijn (+ essentieel reiscertificaat indien ze niet Eurposes (EU) onderdanen zijn).
 • Volledig gevaccineerde of herstelde reizigers zijn vrijgesteld van het afleggen van een PCR- of antigene test alvorens naar België te reizen.
 • Gelieve ook een PLF in te vullen Passenger Locator Form .
 • Bij aankomst in België: één of twee PCR-tests en quarantaine mogen aangevraagd worden na ontvangst van de PLF. 

5. Voor eventuele bijkomende vragen over quarantaine, de duur ervan, PCR- of antigene tests, het PLF-formulier en individuele gevallen, gelieve de volgende website te raadplegen:
https://www.info-coronavirus.be/en/travels/ (tel. +32 78 15 17 71)

6. Opmerking : bij het reizen naar België moet ook rekening worden gehouden met de gezondheidsvoorschriften die uitgaan van het land van vertrek (israël) en van de luchtvaartsmaatschappij.

 

LET OP: Geen toegang tot het Consulaat zonder bevestigde afspraak. In geval van nood kan u ons contacteren via e-mail: consulate.telaviv@diplobel.fed.be

 

Vanwege de gezondheidscrisis zijn de volgende wijzigingen aangebracht in de werking van het consulaat:

 • Alle bezoeken aan het consulaat moeten op afspraak zijn, dus ook voor procedures die eerder zonder afspraak waren (intrekking documenten, legalisatie, ...).
 • Het ophalen van een paspoort, identiteitskaart of documenten zonder afspraak = enkel op dinsdag en donderdag tussen 08.30 – 09.30. 
 • Afspraken voor paspoorten en ID aanvragen kunnen online worden gemaakt op onze website
  Ga niet naar het consulaat zonder een expliciet bevestigde afspraak.
 • Het consulaat verwerkt alle mogelijke bestanden per e-mail: gelieve aangevraagde documenten als aparte en getitelde PDF bestanden te versturen. Andere bestandstypes of onvolledige bestanden sturen, dan is het niet mogelijk het dossier te behandelen.
 • Grootte van de e-mail :  niet meer dan 10MB (of deze komt niet aan). Zijn de bestanden groter, verspreid ze dan over meerder e-mails.
 • Berichten verzenden :
  • Wanneer het dossier volledig is (met alle gevraagde documenten)
  • op dezelfde dag indien meerdere e-mails dienen verstuurd te worden
 • Als documenten of aktes uit meerdere pagina’s bestaan, dan deze in 1 PDF bestand (inclusief apostilles en vertalingen) scannen.
 • Titel van  e-mail: vermelding van familienaam, voornaam en geboortedatum van de betrokken persoon
 • Inhoud van e-mail: leg in detail uit welke dienst nodig is.
 • Dit zal met name het geval zijn voor de volgende procedures, die per e-mail kunnen worden gestart zonder naar het consulaat te reizen:
  • Inschrijvingsverzoek, inclusief de eerste inschrijving van een kind: u stuurt ons per e-mail een gescande kopie van alle vereiste documenten.
  • Aanvraag consulair attest: u stuurt ons per e-mail een gescande kopie van het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier. Zodra het attest klaar is, wordt er een afspraak gemaakt om het attest op te halen en de consulaire taks te betalen.
  • Verzoek om uw burgerlijke staat bij te werken: u stuurt ons per e-mail een gescande kopie van de vereiste documenten. 
  • Aanvraag levenscertificaat: volledig verwerkt via e-mail. Klik hier voor meer informatie.
  • Speciale nationaliteitsdossiers: u stuurt ons per e-mail een gescande kopie van de vereiste documenten. 
 • U zult tijdens uw bezoek aan het consulaat worden uitgenodigd om specifieke gezondheidsvoorschriften te respecteren. Deze regels worden toegelicht na bevestiging van de afspraak. U wordt gevraagd ze strikt te respecteren, voor het welzijn van iedereen. Klik hier voor de gezondheidsvoorschriften.

 

Brussel

 

Reisbeperkingen door de COVID-19-pandemie

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland?  Bekijk hier wat u zelf kunt doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.

Volg het reisadvies.

Door te registreren op travellersonline.diplomatie.be blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

 
Welkom op de website van de Ambassade van België in Israël. Belgische staatsburgers zullen gedetailleerde informatie over paspoorten, identiteitskaarten, het verwerven van de nationaliteit, enz. onder 'Consulaire diensten' terugvinden.

Een overzicht van de diplomatieke en economische betrekkingen tussen beide landen, evenals informatie over de Joodse gemeenschap van België is onder de rubriek 'België - Israël' te vinden. Indien u naar België wenst te reizen, zal u alle schatten die ons land te bieden heeft ontdekken. Via de website zullen we u informeren over lokale evenementen en via dagelijkse persberichten over de Belgische buitenlandse politiek. 
 

Nieuws

06 mei

Van 8 tot 12 mei zal Prinses Astrid, als vertegenwoordigster van de Koning, een economische missie van België naar het Verenigd Koninkrijk (VK) leiden. Met meer dan 400 deelnemers, 214 ondernemingen en organisaties en vier dagen vol activiteiten in de Greater London Area, zal deze missie een van de grootste zijn die ooit georganiseerd werden.

04 mei

Op de derde dag van hun Staatsbezoek aan Griekenland, met een economisch programma, zullen de Koning en de Koningin de expertise van België inzake energie in de verf zetten, alsook de mogelijkheden voor intra-Europese samenwerking op het gebied van strategische autonomie.

03 mei

Op de tweede dag van het Staatsbezoek aan Griekenland wacht de Koning en de Koningin een hoofdzakelijk academisch programma dat hen ook buiten Athene zal brengen.

02 mei

Op uitnodiging van de President van de Helleense Republiek, H.E. Katerina Sakellaropoulou, beginnen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin der Belgen vandaag een driedaags bezoek aan Griekenland, dat de hechte vriendschapsbanden tussen België en Griekenland in de verf zet. Dit staatsbezoek naast aandacht voor het culturele erfgoed van Griekenland ook de nadruk leggen op technologieën van de toekomst, vooral inzake archeologie, energie en digitale transitie.

28 apr

Van 2 tot 4 mei 2022 zullen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin der Belgen een bezoek brengen aan Griekenland, op uitnodiging van de President van de Helleense Republiek, H.E. Katerina Sakellaropoulou.