Ambassade van België in Israël

België in Israël

Welkom op onze website

Reizen naar België : 

Actuele informatie over reizen naar België vanuit Israël. Ze zijn aan verandering onderhevig. Raadpleeg de genoemde websites die regelmatig worden bijgewerkt. Niet-essentiële reizen naar België (ook vanuit Israël) worden sterk afgeraden voor Belgen, Europeanen en inwoners van Israël (afkomstig uit Israël). Ze zijn niettemin mogelijk indien reizigers in het bezit zijn van een geldig vaccinatiebewijs (= Israëlisch of Belgisch attest) (= meer dan 15 dagen na de tweede injectie van een door de Europese Unie erkend vaccin).

1. De in Israël afgegeven Covid-vaccinatiecertificaten worden vanaf 01.09.2021 door België erkend.

2. Alleen reizigers woonachtig in Israël die houder zijn van Covid-certificaten:
- geldig (= minimaal 15 dagen na de tweede dosis)
- uitgegeven in Israël (of elders)
- erkend door de Europese Unie (Pfizer, Moderna, Vaxzevria / Astra Zeneca, Janssen, Covishield)
mogen naar België reizen zonder een essentieel reiscertificaat te overleggen, zelfs als hun reis niet essentieel is en zelfs als België niet-essentiële reizen blijft afraden.

3. Reizigers die niet in het bezit zijn van een geldig Covid-certificaat moeten een essentieel reiscertificaat behalen om naar België te reizen. Dit certificaat wordt afgegeven door de ambassade na verificatie dat reizen essentieel is.

4. Aangezien België Israël nu als "rood" beschouwt op Covid-niveau. Het betekent dat :
- Een PCR-test uitgevoerd 72 uur voor de vertrekvlucht naar België mag vereisd worden door de luchtvaartmaatschappij. 
- Bij aankomst in België mogen quarantaine en twee PCR-testen worden aangevraagd (volgens resultaten van PLF).
- Nadere informatie over de quarantaine (de duur ervan) en de PCR-tests in België wordt meegedeeld na indiening van het PLF-formulier of kan worden verkregen op de onderstaande website: https://www.info-coronavirus.be/nl/

5. Voor meer informatie over de te nemen maatregelen tijdens een reis naar België (quarantaine, Covid-test, vaccinatie, enz.), raadpleeg:
https://www.info-coronavirus.be/nl/
https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/
Voor meer vragen over dit onderwerp kunt u deze stellen aan de contactpersonen vermeld op de websites.

6. Opmerking 1: bij het reizen naar België moet rekening worden gehouden met de gezondheidsvoorschriften die uitgaan van drie autoriteiten:
- land van bestemming (België)
- land van vertrek (Israël)
- luchtvaartmaatschappij.

7. Opmerking 2: voor Belgen met een:
- geldig Israëlisch vaccinatiebewijs,
- Belgisch rijksregisternummer,
- dokter in België,
De Belgische arts in België kan gecontacteerd worden om na te gaan of het mogelijk is om het Israëlische vaccinatiebewijs in België te laten registreren.

LET OP: Geen toegang tot het Consulaat zonder bevestigde afspraak   In geval van nood kan u ons contacteren via e-mail: consulate.telaviv@diplobel.fed.be

 

Vanwege de gezondheidscrisis zijn de volgende wijzigingen aangebracht in de werking van het consulaat:

 • Alle bezoeken aan het consulaat moeten op afspraak zijn, dus ook voor procedures die eerder zonder afspraak waren (intrekking documenten, legalisatie, ...).
 • Het ophalen van een paspoort, identiteitskaart of documenten zonder afspraak = enkel op dinsdag en donderdag tussen 08.30 – 09.30. 
 • Afspraken voor paspoorten en ID aanvragen kunnen online worden gemaakt op onze website
  Ga niet naar het consulaat zonder een expliciet bevestigde afspraak.
 • Het consulaat verwerkt alle mogelijke bestanden per e-mail: gelieve aangevraagde documenten als aparte en getitelde PDF bestanden te versturen. Andere bestandstypes of onvolledige bestanden sturen, dan is het niet mogelijk het dossier te behandelen.
 • Grootte van de e-mail :  niet meer dan 10MB (of deze komt niet aan). Zijn de bestanden groter, verspreid ze dan over meerder e-mails.
 • Berichten verzenden :
  • Wanneer het dossier volledig is (met alle gevraagde documenten)
  • op dezelfde dag indien meerdere e-mails dienen verstuurd te worden
 • Als documenten of aktes uit meerdere pagina’s bestaan, dan deze in 1 PDF bestand (inclusief apostilles en vertalingen) scannen.
 • Titel van  e-mail: vermelding van familienaam, voornaam en geboortedatum van de betrokken persoon
 • Inhoud van e-mail: leg in detail uit welke dienst nodig is.
 • Dit zal met name het geval zijn voor de volgende procedures, die per e-mail kunnen worden gestart zonder naar het consulaat te reizen:
  • Inschrijvingsverzoek, inclusief de eerste inschrijving van een kind: u stuurt ons per e-mail een gescande kopie van alle vereiste documenten.
  • Aanvraag consulair attest: u stuurt ons per e-mail een gescande kopie van het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier. Zodra het attest klaar is, wordt er een afspraak gemaakt om het attest op te halen en de consulaire taks te betalen.
  • Verzoek om uw burgerlijke staat bij te werken: u stuurt ons per e-mail een gescande kopie van de vereiste documenten. 
  • Aanvraag levenscertificaat: volledig verwerkt via e-mail. Klik hier voor meer informatie.
  • Speciale nationaliteitsdossiers: u stuurt ons per e-mail een gescande kopie van de vereiste documenten. 
 • U zult tijdens uw bezoek aan het consulaat worden uitgenodigd om specifieke gezondheidsvoorschriften te respecteren. Deze regels worden toegelicht na bevestiging van de afspraak. U wordt gevraagd ze strikt te respecteren, voor het welzijn van iedereen. Klik hier voor de gezondheidsvoorschriften.

 

Brussel

 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland?  Bekijk hier wat u zelf kunt doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.

Volg het reisadvies.

Door te registreren op travellersonline.diplomatie.be blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

 
Welkom op de website van de Ambassade van België in Israël. Belgische staatsburgers zullen gedetailleerde informatie over paspoorten, identiteitskaarten, het verwerven van de nationaliteit, enz. onder 'Consulaire diensten' terugvinden.

Een overzicht van de diplomatieke en economische betrekkingen tussen beide landen, evenals informatie over de Joodse gemeenschap van België is onder de rubriek 'België - Israël' te vinden. Indien u naar België wenst te reizen, zal u alle schatten die ons land te bieden heeft ontdekken. Via de website zullen we u informeren over lokale evenementen en via dagelijkse persberichten over de Belgische buitenlandse politiek. 
 

Nieuws

25 nov

25 november 2021 markeert de 30ste verjaardag van de internationale campagne "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld". Deze campagne loopt van 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot 10 december (internationale mensenrechtendag) met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes uit de wereld te bannen.

22 nov

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Meryame Kitir brengt van 23 tot 28 november een werkbezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC). Het bezoek richt zich op vrouwenrechten, gendergelijkheid en gendergerelateerd geweld. Ontmoetingen met Congolese vrouwen en lokale en internationale organisaties die zich bezig houden met deze thematieken staan centraal tijdens het bezoek.

18 nov

Eerder deze maand vond een ongeval plaats in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, waarbij een tankwagen explodeerde. Meer dan honderd mensen kwamen hierbij om het leven, meer dan honderd anderen raakten gewond en liepen hierbij vaak ernstige brandwonden op. Sierra Leone heeft na het ongeval een hulpvraag ingediend bij het EU-Mechanisme voor Civiele Bescherming, met onder andere een specifieke vraag naar medisch materiaal.

28 okt

Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid, Meryame Kitir, doet extra inspanningen om de lokale productie van vaccins in Senegal te versterken. Dat heeft ze tijdens een werkbezoek aan Senegal bekend gemaakt. Kitir bezocht er gisteren een aantal initiatieven in het kader van de COVID-19-pandemie.

27 okt

Tijdens haar werkbezoek in Burkina Faso heeft Meryame Kitir, Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid op 26 oktober het Belgisch regionaal klimaatprogramma voor de Sahel voorgesteld. Het is de eerste keer dat België investeert in een regionaal programma met specifieke focus op internationale klimaatactie.